Tekst: | Det er jo et fint regnestykke du stiller op.
Var det ikke en ide at gøre noget ved det istedet for at prøve at forhindre et teknologisk fremskridt, der allerede er sket?
Der er flere ting, der springer i øjnene, når jeg ser dit regnestykke. For det første PBS. Hvad pokker skal de have 2 kr/nummer for ?!!??!? ... Der er da INGEN andre varer, der tillader bankerne at pålægge den slags afgifter. Jeg ved der har været mange tiltag for at komme det problem til livs, men de er ofte strandet på at man skal have speciel tilladelse til at drive bank-virksomhed. Hvad med at arbejde på at få politikerne til at gøre det muligt at I kan sælge jeres musik uden at betale 20% yil PBS ???
Måske var det også en ide at komme uden om de mange klik for at betale. Faktisk forstår jeg ikke hvorfor I overhovedet skal have nogen til at gøre det manuelt idag (står der i EU-direktivet at det skal være manuelt?) Det kan sagtens automatiseres. Under alle omstændigheder, hvis det er tilfældet så må enhver politiker kunne forstå at dette begrænser mulighederne for Internet-handel.
Så ser jeg at server-udbyderen også skal have 20% ?!?!??! Det er da også helt absurd. Selvom Danmark er et U-land med hensyn til billig Internet-adgang, så burde det være til at skaffe billigere. Måske var det en ide at arbejde på at overtale politikerne til at gøre noget ved den håbløse situation på det danske Internet-marked, hvor der praktisk taget ikke er nogen konkurrence. ????
Moms og KODA kan vi nok ikke gøre noget ved. Jeg vil heller ikke blande mig i dit "hva_koster" regnestykke, selvom jeg stadig ikke kan forstå hvorfor et studie skal koste 300.000. Jeg har da også hørt flere eksempler på folk, der har klaret sig ganske fint med mindre.
Men alt i alt, så burde dit regne-stykke se nogenlunde således ud:
Pris: 5 kr moms: 1 kr. transaktion: ~0.05 kr KODA: 0.50 kr internet: 0.10 kr
rest: 3.40 kr
Endelig glemmer du en vigtig ting. De tiltag, der har været med online-salg (både i EU og USA) tilbyder nogle besværlgie DRM-indsyltede downloads, der f.eks. kan kan høres på den computer de er downloadet (vi ser lige bort fra at de sagtens kan kopieres hvis man gider det ekstra besvær). Kazaa derimod tilbyder fine fleksible MP3-filer som man ikke får bøvl med når man vil høre dem på en måde udgiveren ikke havde forudset. Det er rigtigt at det er svært at hamle op med Kazaa's "pris" på 0 kr, men det bliver *bestemt* ikke bedre af at gøre produktet mindre anvendeligt. Tværtigmod har I som producent en enestående chance for at tilbyde et produkt med større værdi end Kazaa (og endda uden den juridiske risiko, der jo er i at køre et gråzone foretagende som Kazaaa).
Alt i alt Klaus.
Jeg ser en underholdnings-industri, der istedet for at bearbejde politikerne til at fremme udviklingen kæmper med næb og klør for at bremse den ved gentagne tåbelige lovforslag (Infosoc o.s.v.).
Som Jason Schultz fra Electronic Frontier Foundation bemærkede, så ser det ud som om plade- og film-industrien er fuldstændig ligeglade med hvor meget skade ("collateral damage") de iøvrigt laver på samfundet, bare de kan få deres love på plads.
Jeg har sagt det før.... Jeg ved godt at det umiddelbart lyder fint i lægmands øre at sige "lad os forbyde omgåelse af kopisikringer". ... men når nu der ikke findes noget, der med rette kan kaldes en "kopisikring" og alle forsøg på alligevel at lave det, frembringer ting som, hvis man forbyder spredning af information om hvordan de virker (som gjort i ophavsretsloven), vil råde ubodelig skade på den digitale infrastruktur. - hvorfor så kæmpe for sådan nogle love? Hvorfor ikke tage fat i de groteske ting du lige selv har illustreret med dit regnestykke ??? Det kan da ikke passe at bankerne skal have 20% af jeres omsætning!! |