FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP
Afsender:Klaus K
Email:kk@dmd.dk
Emne:Men heller ikke dårligt ...
Tekst:
Ebbe - jeg er helt med på, at vi ikke skal have DDR-lignende tilstande på internettet. Der er så rigeligt med DDR i resten af samfundet, især her i DK.

Men vi opfatter måske dette begreb forskelligt. Jeg opfatter DDR-fænomenet som: indskrænkninger, der gælder ALLE borgere - du ved: 50 mennesker er for tykke, og så laver man lovgivning for et helt land om at sætte prisen op på smør ... og den slags. Eller: Nu er det forbudt at ryge overalt. Det synes jeg er absurd DDR-politik.

Dette 3-strikes and you are out-princip ser brutalt ud, men det rammer dog så kun "forbryderne". Jeg ved ikke rigtig om jeg bryder mig om 3-strikes ... det vil jeg lige tænke over.

Noget andet er, at jeg synes du (og mange andre) skal holde op med at se "industrien" som ond. Det er en speciel left-wing ting, at man ser alle "industrier" som onde - jeg kan se det samme gøre sig gældende i tobakskrigen, hvor det er tobaks"industrien" der står for skud.

Jeg vil 100 gange, nej ... 100000000 gange foretrække en fri, privat industri til at producere musik end en bureaukratisk, statslig regulerings-instans, der skal bestemme, hvilken musik, der er "god" for dig.

Hvad er alternativet til "industrien"? Anmelderne? Statens Musikråd? - Nej, Ebbe. Det holder ikke. Det vil blive ligesom D(D)R eller værre.

En privat industri med selskaber i konkurrence er en garanti for, at der bliver produceret bedst muligt - du kan ikke finde bedre musik i verden end det, der er produceret af den amerikanske musikindustri. Det er ikke altid de største selskaber, der har lavet det bedste - men dem, der lavede noget, der holdt i 50 år var alle medlemmer af "industrien".

OG, vigtigt: Du bliver ikke tvunget til at købe noget bestemt musik. Der bliver produceret på udbud-efterspørgsels vilkår = folket bestemmer, hvordan musikken skal lyde. Men du er naturligvis tvunget til at betale, hvis du vil have musikken - for "industrien" kan jo ikke bare gå ud og hæve skatten, hvis salget har været sløvt.

Og det er langt at foretrække fremfor, at Arne Würgler (som ellers er en ganske flink mand) skal beslutte, hvilken musik, der skal produceres. Og her vil du så være tvunget til at betale - over skatten - også for musik, du ikke gider have proppet ned i halsen. Dette er forskellen på de to måder at strukturere produktion på:

Kapitalisme - og socialisme. Der er intet nyt. Kapitalismen er overlegen på alle punkter og for alle mennesker - undtagen dem, der ønsker at forbruge uden at betale (fildelere) - eller rettere: De vil forbruge, men vil have andre til at betale for deres forbrug - over skatten.

Så prøv at se "industrien" som en nødvendighed for produktionen, som I aldrig kan slippe af med - hold op med at gå med dumme drømme om, at I kan lægge "industrien" ned, eller at det er godt at forsøge det. Det er også det, der er gået galt i tobaks spørgsmålet ...

Så kan det være det går lidt nemmere altsammen.

Højt humør Klaus KDit navn:
Din email:
Overskrift:
Din tekst:
Oversigt alle rum