FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:09-10-2005 18:56:19
Afsender:ebbe hansen
Email:ebbe@amara.dk
Emne:Samarbejdspartnere?
Tekst:"Men før de store spillere på hardwaremarkedet vil gå ind i store investeringer, skal de først kunne have en forventning om, at der er penge at tjene på langt sigt."

Der er ikke behov for de store investeringer - hvis I altså vælger samarbejdspartnere med omhu.

Og der er ingen af dem I har mulighed for at samarbejde med der har rene fingre, hverken TDC, Sharman, Bilka, MicroSoft eller iTunes.

Men skal det afgøres hvem der har tjent flest penge på illegal kopiering, så ligger Sharman nok ikke i nærheden toppen. Til gengæld er de i stand til at tilbyde jer en "Musik-on-demand som streaming" uden de store etableringsomkostninger. Alt undtagen den basale administration sker på kundernes eget udstyr og egne forbindelser.

"Målet er at isolere fildelerne til kun at bestå af nørderne og de hard-core-kriminelle."

Det er ikke realistisk, set i lyset af at efterhånden som stadig nye kredse får bedre internetforbindelser, så stiger antallet af individuelle brugere på fildelingstjenesterne. Sådan har det været siden napster. Og der er ikke noget talmateriale der dokumenterer at denne udvikling har ændret eller vil ændre sig.

Og i øvrigt bruger nørderne fildeling til alt muligt andet end lige musik, mens de kriminelle lider under lidt af det samme problem som jer - hvorfor beskæftige sig med noget der ikke er penge i? ;-)

Problemet er at nørderne finder på noget smart - som fildeling, mens John Doe (den almindelige bruger) finder ud af at bruge det til - musik. De kriminelle tager først over hvis I presser John Doe derhen at kontakt til kriminelle er den mageligste (eller som med narko - eneste) måde at få fat på materialerne på.

Det muliges kunst sætter markante rammer for hvilke løsninger der kan komme på tale.
Engang i slut-firserne fik en nobelpristager i økonomi prisen for at påvise at beregningsmodeller fra meteologien kunne anvendes til at beskrive udviklingsmønstre i folks opsparingsvaner. Mit gæt er at det gælder på en lang række områder indenfor menneskemassers opførsel - og i øjeblikket ligger der et permanent lavtryk over din branche.

Fildeling er fsv. blåstemplet af Hans Dal, formand for KODA target="_blank">artiklen fra DR.DK
Med etablering af denne bagatelgrænse er det muligt at lave den jukebox, jeg efterlyser, uden videre - og uden det giver penge til musikerne overhovedet. :-(
Så lad nu Hans Dal udtale sig om det han har forstand på.
Bagatelgrænser og P2P harmonerer så fint, hvis alle klienter kun har bagateller liggende.....

Fildelerne - eller langt den overvejende del af dem - er ikke fildelere for pengenes skyld. Håber og tror jeg, for ellers får de kriminelle kronede dage efterhånden som I intensiverer jagten.
Distributionsformen har teknisk og anvendelsesmæssigt ikke nogen svage punkter overfor de løsninger, branchen tilbyder.
Branchens løsninger lider af mange svagheder, bl.a.
1 oppetid - selv det mest pålidelige system går ned indimellem. P2P-tjenester kører så læge internettet kører.
2 kontrol - alle branchens systemer har anordninger der langt overgår hvad der findes på cd'er. Nogle som iTunes og wma endda meget langt
3 etableringsomkostninger - branchens systemer bygger alle på den antagelse at kunderne er nogle slyngler, derfor skal materialet ligge på centrale servere fremfor ude hos kunderne.
osv osv

Jeg er ked af det, Klaus, men der er ikke nogen form for overensstemmelse mellem dækningsområderne for begreberne "rimeligt" og "muligt" i denne diskussion.

I virkeligheden er vi jo slet ikke uenige - undtagen med hensyn til, hvad der kan lade sig gøre ;-)

Man kan jo sige det på den måde: Forbrugerne tager musikken, de store selskaber tager pengene og musikerne tager - skraldet.