FORUM
Ris, ros, diskussioner, mm ...
DmD-SHOP

Afsendt:17-06-2004 08:55:53
Afsender:Eskild Torbensen
Email:eskild_torbensen@yahoo.,dk
Emne:Re: Fildeling & stegne duer
Tekst:"Jeg tror ikke du skal regne med nogen flatrateportal - hverken for film, musik eller for den sags skyld litteratur - og hverken om 10, 100 eller 1000 år. Indhold (musik, litteratur & film) bliver nu engang produceret af frie sjæle, som ikke bryder sig om at se deres værker solgt på samlebånd som mobiltid, strømforbrug eller adgang til internettet. "

Jeg forstår ikke hvad der får dig til at omtale flatrate som noget der har med samlebånd at gøre. Hvis disse frie sjæle virkelig havde så fine fornemmelser ville de nok for længst have nedlagt veto imod at deres musik bliver spillet i radioen hvor dne indgår i en sammenhæng helt uden for den oprindeligt tiltænkte. Men er kodapenge mon en slags plaster på såret for de lidelser de frie sjæle må gennemgå pga. dette?
Eller de penge der tjenes på opsamlingsplader går vel også direkte til psykologhjælp? :)
Iøvrigt er en pæn portion af det musik der udgives vel ikke blot lavet "frie sjæle". Der sælges rigtig meget som er lavet udelukkende for at skabe overskud. Det gør hverken musikken ringere eller bedre, må jeg hellere indskyde, men mon ikke det for disse producenter handler mere om kroner og øre end at holde sjælen fri?
Iøvrigt er flatrateportalerne oppe at køre. Napster2 er således en af dem, og som Ebbe tidligere har omtalt findes det også indenfor bogverdenen. Fortæller det ikke hvad retning tingene går i?

"Det er naivt at forestille sig at alle forfattere i hele verden ville gå med til, at forbrugerne kunne få al litteratur stillet til rådighed til evig tid imod flatrate-betaling. Læs ophavsretsloven - og du vil forstå."

Det er heldigvis en fri verden vi lever i, så de forfattere og musikere som har en speciel fobi imod at deres værker udbredes så vidt muligt, som rangerer højere end deres ønske om at profitere på deres virke, de vil da - håber jeg - uden problemer kunne nedlægge veto om de vil.
Forresten er bibliotekerne om noget et statsfinancieret flatratesystem. Det tror jeg egentlig mange forfattere har det fint med.
Forklar mig derfor hvori det naive består.

"og så er der stadig en del, specielt yngre personer, der tror, at de er anonyme på internettet, og at alt skal være gratis på internettet. Henad vejen vil de lære, at sådan er livet ikke ... et af de klogeste ord, jeg kender til yngre mennesker, der lige er flyttet hjemmefra, er: "There's no such thing as a free lunch" - jeg går ud fra du forstår meningen med den sætning."

Men ved at gøre brugerne til syndere istedet for dit livsgrundlag fjerner du dit eget. En eller anden skulle lave en 20 minutters test hvor dig og din søn, på TDC´s musikportal, oppe imod en kazaabruger og hans søn ville få til opgave at hente 20 stykker musik fra en liste.
Hvem tror du ville fuldføre opgaven?
Det fortæller noget om at det her handler om meget mere end at tingene er gratis. Men forstår man ikke det, vil det med tiden være det det primært kommer til at handle om.

"Jeg siger ikke, at musikken vil dø. Men det er nu engang sådan her i livet, at man får det man betaler for - også på et bredere plan. Og ingen kan vel klandre musikbranchen, at den ikke vil lave ny musik, hvis publikum kun vil betale for gammel musik. Vel? Eller du vil måske tvinge os til at lave nyt ...? ;-)"

det må musikbranchen jo sådan set alt sammen helt selv om. Som jeg før sagde, vil der altid være folk til at lave musik - med eller uden den eksisterende branche. Og jeg nægter at tro på at den skulle blive dårligere af at de som laver den ser det som en mindre vigtig ting at kunne profitere på den.