Tekst: | Jeg kender kun til napster2 der har kørt fuldt lovligt med salg af flatrateløsninger, og de er lige startet. Hvad der før har været var småting der skød op men blev bremset igen, fordi kun lokal, men ikke international lov tillod den form for salg. Men det er heller ikke relevant endnu at tale om hvad folk vil have, da udvalget langtfra er godtnok på nogen online salgssteder, og det er da ihvertfald en ting der først skal være iorden. Du har selv nævnt at apg skal forsøge at få Hr og Fru Jensen til at komme over på den rigtige side af loven, men det er jo netop de som er kunder, og har behov for et alternativ til Kazaa med samme brugervenlighed og udvalg. Derfor er det også logisk at du ikke spiser dem af med halve løsninger når først de har set hvor smart og godt det kan laves: De vil da have noget tilsvarende før de hopper på vognen. Så hvis der virkelig var nogle erfaringer med flatrateportaler er det ikke mystisk at de ikke har haft meget succes. Når betal pr nummer har større succes er det fordi den gruppe mennesker som ønsker netop dette har fundet et sted at være. Alle der fildeler har det ikke, for de stiller ganske enkelt samme krav til udvalg og brugervenlighed som til Kazaa, og det findes ikke - endnu.
". Hvis der er nogen, der ikke vil lade deres ting sælge på en bestemt måde (flaterate fx.) -ja, så er det bare sådan. Du kan ikke tvinge dem."
Det står vel klart for enhver, selvom det da ville være mystik på højt plan hvis nogen ikke ønskede dette. Hvornår har en musiker måske sidst nedlagt veto imod at blive spillet i radioen eller blive inkluderet på en compilation-cd? :) To ting der vel for en fri og pernippengryn sjæl vel gør langt mere ondt :)
"Jeg kan iøvrigt ikke forstå, hvordan du kan blive ved med at tale om flate-rate musik portal. Peter & Erling har tydeligt forklaret herunder, at det ikke kan lade sig gøre at levere flatrate musik un-downloadable - al den stund alt, der kan afspilles på en PC også kan kopieres & gemmes. Og så går en del af ideen med flatrate jo lissom tabt ..."
Hvorfor skal det også være undownloadable? Det er der da absolut ingen kunder der gider at have med at gøre, men der er der ikke penge at miste af den grund. Folk ville jo nok have brugt det samme beløb i butikkerne som ved flatrate om måneden, og det skal man ikke være fremtidsforsker for at kunne regne ud. De knægte på 13 der bliver afkrævet en bøde for 5000 stykker musik de har tilegnet sig på 4 mdr. har ganske enkelt ikke en indkomst der ville kunne købe al den musik, så det eneste branchen går glip af er det beløb som folk der køber musik i gennemsnit går ud og bruger, og det er samme beløb som skal bruges til at fastsætte flatrate-tariffen. En 100-mand måske, mere eller mindre. Folk skal nok blive ved med at abbonere, bare rolig - sålænge der er musikere der har lyst til at tjene penge. Begynder du med alverdens finurlige systemer der skal gøre tingene undownloadable smutter folk jo bare til Kazaa. Det man kunne gøre, udover at have samme brugervenlighed og udvalg som Kazaa, for at gøre en betalingsportal attraktiv kunne være at have musikvideoer til samtlige numre og tekster. Det tror jeg ville virke rigtig godt. Nåja, og så lige en tilføjelse: Det ville være vanvittig dyrt hvis folk igen og igen skulle sidde og downloade musikken hvis den var gjort undownloadable, med alt det pres der ville være på serverne. Så det er en rigtig skidt idé - og hvem har så iøvrigt også lyst til at bruge en flatrateportal hvor man ikke kan tage musikken med sig i bilen? Men ok.. man kunne godt forestille sig at nogen gik ud og lavede sådan en flatrateportal hvor du konstant ville sidde og suge båndbredde både hos dig selv og udbyderen, for hvilket forbrugeren så ville komme til at betale, gørende det hammerdyrt, og ikke blive en succes... Og når man læser om mangelen på markedsindsigt og kundeforståelse her på stedet, ja så er det desværre ikke noget helt urealistisk scenarie :(
|