Tekst: | Michael skrev faktisk noget andet end det du skriver han mener, og da det var dét jeg svarede på vil jeg gengive det her så vi ikke glemmer det:
"Enhver forretningsmand, som dæmper omkostningerne og sænker priserne som løsning på et problem med svind ville stå til fyring eller indlæggelse."
Kan vi blive enige om at ved en given procentdel tyveri har salgsprisen absolut ingen indflydelse på et firmas faktiske tab grundet tyveri? Det firmaet taber ved tyveri er alle omkostningerne forbundet med at fremstille produktet? Med faktisk tab mener jeg her de penge firmaet rent faktisk har puttet i produktet, ikke hvad de kunne sælge det for. Hvorfor vil en forretningsmand som i denne situation dæmper omkostningerne og sænker salgspriserne blive fyret? Såfremt svindet forbliver uændret vil han faktisk spare penge ved at dæmpe omkostningerne forbundet med de varer som stjæles.
Hvad jeg går udfra at I antager er, at høje salgspriser rent psykologisk fører til et mindre svind? Det vil jeg da gerne se nogle tal for ... hvad angår krænkelse af ophavsret er det ikke mit indtryk at prisen på den musik eller software det drejer sig om spiller nogen større rolle: i min omgangskreds er der flere personer som årligt har kopieret operativsystemer og kontorpakker til en værdi af adskillige tusinde kroner før hele musik/fildeling-problematikken overhovedet så dagens lys (før 1996).
Og nu vi er i den bane, TDC's musikportal kræver at man anvender Windows (for at bruge Windows Media Player) ... ifølge www.edbpriser.dk koster den billigste Windows XP version 679,- ... for at anvende online-musik skal man altså punge ud med hvad der svarer til 4 CD'ere bare for at få adgang til systemet. Og inden jeg nu får argumentet med at Windows da findes på 95% af alle computere, så fortæl mig hvor mange af disse kopier som er lovlige med betalt licens? De ulovlige installationer skal vel ikke danne grundlag for indrettelsen af en online musiktjeneste?! Jeg synes i hvert fald det er tåbeligt.
./ Kristoffer |